Update

Welstand Bouw realiseert Piet Boon-woningen in Alblasserdam

1 augustus 2019

Onlangs leverde Welstand Bouw de eerste vrijstaande Piet Boon-villa's in Alblasserdam op. Deze energiezuinige woningen hebben een hoge isolatiewaarde. Dankzij de dunne, geïsoleerde sandwichpanelen van Kingspan is het vloeroppervlak tien procent groter dan bij andere bouwsystemen.

Welstand Bouw is een innovatieve woningbouwer. Traditionele materialen worden op een vernieuwende manier toegepast, waardoor een woningeigenaar profiteert van meer woonoppervlak, meer comfort en meer kwaliteit. Andere voordelen van deze alternatieve bouwmethode is dat het energiegebruik daalt en dat een woning sneller wordt opgeleverd. Tenslotte zijn de kosten vaak lager.

Jaarlijks worden er tientallen nieuwe woningen gerealiseerd met het bouwsysteem van Kingspan. Dit systeem bestaat uit SIP-panelen (Structural Insulated Panels), die een isolerende en dragende functie combineren. Deze constructief isolerende sandwichpanelen worden prefab gemaakt, waardoor een casco in één week tijd kan worden gemonteerd. Woningeigenaren krijgen hierdoor niet te maken met verrassingen op de bouwplaats en er kan een strakke planning gemaakt worden.

In Alblasserdam realiseerde Welstand Bouw het project ‘De Meander van Souburgh’. De woningen zijn ontworpen door Studio Piet Boon. De bewoners konden zelf gevelbekleding kiezen, waardoor ieder huis uniek is. Van hout tot metselwerk en van stucwerk tot een combinatie van materialen.

In het blad De Architect verscheen een artikel over de unieke bouwmethode van Welstand Bouw en Kingspan. Lees hier o.a. ook een interview met commercieel directeur Arie Slagboom.

Foto’s: Sjef Prins