Kingspan TEK bouwsysteem: 5 voordelen van bouwen met SIP's

Het Kingspan TEK bouwsysteem is één van de meest innovatieve bouwsystemen op de markt. Specialist Welstand Bouw bouwt inmiddels tientallen nieuwe woningen per jaar met dit unieke bouwsysteem.

Het bouwsysteem bestaat uit hoogwaardig geïsoleerde sandwichpanelen. Dit worden ook wel Structural Insulated Panels genoemd. De panelen lijken op wafelijsjes: twee vezelplaten met daartussen een isolerende polyurethaankern.

Voordeel 1: woning klaar in één week

De sandwichpanelen worden op de werkplaats van Welstand Bouw op maat gemaakt. Zijn alle panelen klaar, dan gaat er een bouwpakket naar het kavel. Binnen één week wordt de woning in elkaar gezet en is het huis wind- en waterdicht.

Voordeel 2: dragen en isoleren in één

De sandwichpanelen hebben een dragende én isolerende functie. Aangezien het skelet van jouw woning sterk en flinterdun is, blijft er meer vloeroppervlak over. Welstand Bouw-woningen hebben gemiddeld vijf tot tien procent meer woonoppervlak dan traditionele of houtskeletbouw woningen met dezelfde hoeveelheid kuub.

Voordeel 3: maximaal isolerend

De thermische geleidbaarheid van de sandwichpanelen is zeer laag. Dit betekent dat er een hoge isolatiewaarde wordt bereikt. Met het Kingspan TEK bouwsysteem is het eenvoudiger om een nul op de meter-woning te realiseren.

Voordeel 4: brandwerend, vochtwerend en indringer-proof

De panelen van Kingspan TEK zijn voorbehandeld, waardoor ze brandwerend en vochtwerend zijn. Daarnaast hoef je je geen zorgen te maken over knaagdieren, insecten en andere indringers.

Voordeel 5: oneindig veel mogelijkheden

Wat jouw creatie ook is: met sandwichpanelen is heel veel mogelijk. De gehele dekhuid is voorzien van een plaat waar vrijelijk in geschroefd kan worden. Bekleed jouw gevel met steenstrips, verduurzaamd hout of stucwerk. Onderaan deze pagina kun je enkele woningen zien die onlangs zijn opgeleverd.

Meer weten over het Kingspan TEK-bouwsysteem? We sturen je graag onze brochure met meer informatie over deze bouwtechniek:

  • Let op, op dit moment is de planning vol. De eerste realisatiemogelijkheid is over één jaar. Wil je eerder bouwen? Kijk dan op Goedhuis.nl.

Woningen met het Kingspan TEK-bouwsysteem

Bekijk hieronder woningen en villa’s die onlangs zijn gebouwd.